Social Items

Hvordan Fører Kapitalmobilitet Til Utjevning Av Rentenivået

Figur 155 Kapitalmobilitet fører utjevning av rentenivået i ulike land Figur 156 Innvandring utvandring og nettoinnvandring utenlandske. Langt på vei er formuesskatt et alternativ til.


Nou 2021 4 Regjeringen No

Figur 106 Devaluering ved perfekt kapitalmobilitet og mulighet for.

Hvordan fører kapitalmobilitet til utjevning av rentenivået. En ekspansiv pengepolitikk fører altså raskt. Anta nå at rentenivået. Dersom bedriften forventer at kronen skal svekke seg med 4 pst vil.

Anta nå at det innføres formuesskatt. Til en depresiering når vi har flytende valutakurs og er samtidig et effektivt virkemiddel i sysselsettingspolitikken. Drøft hva som bestemmer graden av kapitalmobilitet mellom valutaslag.

Forventet avkastning være størst ved plassering i euro. Figur 75 Virkning på rentenivået av skift i pengetilbudet. Kommenter til slutt kort hva empirien sier om graden av kapitalmobilitet.

Drøft spesielt hva som skal til for at kapitalmobiliteten skal være perfekt. Effekten av formuesskatt på sparing og investeringer i en liten åpen økonomi med perfekt internasjonal kapitalmobilitet.


Nou 2021 4 Regjeringen No


Internasjonale Finansmarkeder Fra Midten Av 80 Tallet Har Finansmarkedene Stadig Blitt Mer Internasjonale Dette Betyr Blant Annet At Problemer Lett Beveger Ppt Laste Ned


Nou 2021 4 Regjeringen No


Nou 2021 4 Regjeringen No


Show comments
Hide comments

Tidak ada komentar