Social Items

Stress Fører Direkte Til Sykefravær

Tall fra SSB viser at 59 prosent av arbeidsstokken er sykmeldt til enhver tid. Personer som plages av arbeidsrelatert stress har også tendens til å gå på jobb selv når de ikke er i stand til å fungere normalt kalt sykenærvær.


Kjonnsforskjeller I Sykefravaeret Oker Nar Par Far Barn Arbeid Og Velferd

Stress sykefravær og effekten av tiltak i arbeidslivet Kileseminar 2017 Anette Harris 1 amanuensis Institutt for samfunnspsykologi UiB Email.

Stress fører direkte til sykefravær. Vi vet at det er direkte sammenheng mellom sykdom og sykefravær. Stress kan påvirke livskvaliteten og føre til både depresjon og somatiske sykdommer Ganster og Rosen 2013 Bech et al 2002. Dette er de vanligste årsakene til sykefravær.

Plutselig sier kroppen stopp. Man jobber hardt over lengre tid og energien reduseres gradvis i takt med økende stress stiv nakke og hodepine. Dette kan være dyktige nøkkelpersoner i bedriften som igjen betyr svært kostbart sykefravær både i direkte.

Arbeidstakere som plages av arbeidsrelatert stress har ofte et høyt sykefravær. Allikevel synes det i mindre grad å være utført forskning på stress relatert til sykefravær.


Vold Gir Hoyere Sykefravaer


Tiltak For Reduksjon I Sykefravaer Aktiviserings Og Naervaersreform Regjeringen No


Kjonnsforskjeller I Sykefravaeret Oker Nar Par Far Barn Arbeid Og Velferd


Kjonnsforskjeller I Sykefravaeret Oker Nar Par Far Barn Arbeid Og Velferd


Show comments
Hide comments

Tidak ada komentar