Social Items

Varme Dager Fører Til Nedbør

Klimanormaler brukes som referanse for å sammenligne endringer i klimaet både fra tidligere perioder til i dag og fra i dag til et beregnet framtidsklima. Den varme fønvinden er eit døme på slik vind og er delvis driven av at den orografiske hevinga fører til nedbør som frigjer latent varme.


140 Ars Malinger Afslorer Ekstremt Varme Dage Er Blevet Hyppigere I Danmark

Nordover i landet er det derimot mye mindre nedbør hovedsakelig fordi temperaturen er lavere her og luften kan ikke holde på så mye fukt som lenger sør.

Varme dager fører til nedbør. En klimanormal er et gjennomsnitt av været for eksempel temperatur nedbør eller vind over en periode på tredve år. Tallrike observasjoner fra våre breddegrader viser at nedbør av noe intensitet først kommer i stand når temperaturen i den øvre skyregionen blir så lav som 5 til. Fra september til januar regner det omtrent 2 av 3 dager på Vestlandet og i løpet av et år får enkelte steder over 3000 mm nedbør.

Østlandet har også mye mindre nedbør enn i vest mest fordi fjellene som deler Sør-Norge fører til. Planter og dyr reagerer ulikt på vær og lys. De kan også brukes til.

Noen vokser når det er varmt mens andre vokser når det er lange lyse dager Når det kommer mye varme på et uvanlig tidspunkt kan det føre til økologisk mismatch sier insektforskerne Frode Ødegaard og Jan Ove GjershaugDårlig vekst fører til. Sjå òg endre.


Klima Danmark Temperaturer Hydrotermfigur Klima Borde Til Danmark Climate Data Org


Klima Det Er Blevet Vadere Og Markant Varmere I Danmark


Flest Dage Med 12 Grader I En Februar I 29 Ar


Sadan Var Vejret I 2020 Dmi


Show comments
Hide comments

Tidak ada komentar